maandag 15 maart 2010

Verslag van een warme stagedag





Vrijdag stagedag. Zoals gewoonlijk staan we het eerste lesblok in het 2de leerjaar. Vandaag geen eenvoudige les. We oefende de voorzetsels en de werkwoorden in. Ook voor de Surinaamse kinderen geen makkie. Best een saai programma kan je denken. Maar niet met onze leuke bewegingstussendoortjes!
In het 5de leerjaar ging het er net iets anders aan toe dan anders. Een doodnormale les aardrijkskunde over ´De delfstoffen in het Caribisch gebied´. Allen hadden we twee cameramannen van de Surinaamse school tv meegenomen. Zij kwamen onze les filmen. Dat later geknipt en geplakt wordt tot een speels ´filmpje´over stagiairs in het buitenland. VVOB en PROGRESS zullen hiervan gebruik maken voor de scholenbanding en natuurlijk ook om buitenlandse stage´s te promoten. Ook voor ons een unieke herinnering van onze buitenlandse stage in Suriname. Maar dit is nog niet alles...
Volgende week vrijdag zullen de cameramannen ons opnieuw vergezellen. Beide lessen, zowel in het 2de als in het 5de leerjaar, worden gefilmd. Katrien en ik zullen ook de juf van het 5de leerjaar interviewen. We willen haar mening over het Surinaams onderwijs, over de vernieuwingen die aan de gang zijn. We willen haar ideeën, ervaringen, bedenkingen,... hier omtrent. Ook zijn we benieuwd wat ze van onze aanpak vindt. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat de leerlingen ervan vinden. Spanneeeend !

Geen opmerkingen: