dinsdag 30 maart 2010

Kinderboekenfestival en Laatste stagedag op de Polanenschool



Vorige week vond in Paramaribo van maandag 22 maart tot en met zaterdag 27 maart het Kinderboeken Festival plaats. Wij hadden het geluk en mochten onze klas 2C vergezellen.
Het kinderboekenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement en één van de hoogtepunten tijdens het schooljaar. Dit jaar was het thema ´communicatie´. De slagzin luidt´Neem de tijd, kom bij elkaar, maak goed gebruik van woord en gebaar.´
Het doel van het Kinderboekenfestival is ´Kinderen in Suriname lezen ervaren als een plezierige activiteit´. Met het tweede leerjaar zagen/deden we drie van de tientallen activiteiten op het festival. Waaronder een interactieve lees- en muziekopvoering en een hilarische poppenkastvoorstelling. Het was een gezellige en inspirerende voormiddag. Kijk maar naar onze ´klasfoto´met de zonnetjes van 2C.

Vrijdag was onze laatste stagedag op de Polanenschool. We wilden ons zelf uitdagen en natuurlijk
in schoonheid eindigen. Daarom legde we de lat nog net iets hoger en experimenteerde we in het tweede en vijfde leerjaar met ´hoekenwerk´. In het Vlaamse onderwijs is hoekenwerk al goed ingeburgerd. Ook in Suriname kennen ze hoekenwerk maar het wordt anders ingevuld dan in Vlaanderen...Vandaar dat wij de kinderen en de leerkracht wilden onderdompelen in verschillende hoeken zoals de reken-, taal-, lees-, knutsel- en bordhoek. De kinderen hebben met plezier hard gewerkt en de leerkracht vonden het een verrijkende ervaring. Ze zagen in dat inhoud op een actieve en speelse manier kan worden aangebracht of herhaald. Ook al heb je een kleine klas en een grote klasgroep... Can we do it? Yes We can!

Geen opmerkingen: