maandag 1 februari 2010

Zondag bluesdag.


Zondag bluesdag, maar we hebben het niet aan ons hart laten komen en zijn erop uit getrokken. MISSION: Zoek de stagiair. Yes we can, Yes we did!
We vonden ze niet ver van het kantoor van PROGRESS, bekend terrein dus. Daar stonden ze, ons al aan het opwachten. Bijna met tien, allemaal toekomstige leerkrachten secundair onderwijs en twee studenten journalistiek. Allemaal aan de Artevelde hogeschool, concurrentie dus :) Ze waren vergezeld van drie lectoren. (Als onze lectoren van de KaHo dat zullen horen, zullen ze groen zien...) De stagiars vielen zeer goed mee, ze vonden het heel leuk dat we ze kwamen opzoeken. En wij natuurlijk ook. Studenten Artevelde en Kaho Sint-Lieven hebben zich verzoend en dan nog wel in Paramaribo. Soms moet je het al eens verder gaan zoeken he! Al gauw werden er plannen gesmeerd om salsalessen te volgen. Mijn voetwerk is niet zo waaw maar het is vooral een ´kontzwierdans´ a la Nathalia. Dat zal me wel lukken dus... In de namiddag trokken we met een kleine groep naar de stad. We hebben ons verwend in het ´pannenkoek en poffertje cafe´. Typisch Hollands met een Suriaams tintje maar vooral zeer lekker.
De terugweg verliep niet zonder slag of stoot. Het is al eerder gebleken de afgelopen weken dat Miss Bauwens hier voor veel ongeluk zorgt:
Afgang 1: de verkeerde bus, ik dacht nummer 7, het was nummer 9. We hebben een uurtje gratis getoerd om dan op dezelfde plek weer af te stappen.
Afgang 2: Alweer een lekke band. De tweede in een week. Pas mal!

Maar nieuwe copains gevonden in Paramaribo en mooie vooruitzichten.

Adieu Belgische vrienden. Hou jullie warm!

Geen opmerkingen: