vrijdag 22 januari 2010

Aan de slag!



Deze week hebben we vooral op het kantoor van Progress gewerkt. we namen literatuur door over het Surinaams onderwijs en de projecten van Progress. Onze stagementor Lilianne is zeer enthousiast over onze ideeën maar ik heb het gevoel dat die toch niet zo vernieuwend zijn. Enerzijds kennen ze hier al veel maar anderzijds in praktijk worden ze nog niet toegepast. Door middel van trainingen wil Progress directies en leerkrachten wapenen met tools/handvatten voor activerende didactiek toe te passen in de praktijk. nadien gaan zij het geleerde overdragen aan hun collega's. Leuk idee he!

Wel jammer dat we al veel binnen hebben gezeten achter een bureautje. Hopelijk komt daar dit weekend verandering in. misschien dat we met de fiets het centrum intrekken op zoek naar meer studenten en avontuur.

Vandaag (vrijdag 22 januari 2010) maakte we kennis met de Polaneschool. Deze lagere school ligt hier om de hoek van het Progresskantoor. We ontmoette er de directie en hebben afspraken gemaakt. Zo mogen we er vanaf 3 februari observeren.

Volgende week bezoeken we nog eens twee lagere scholen en ook een kweekschool. Dat is een school die jonge meisjes en jonges (van 16 jaar) opleidt tot juffen en meesters. Vreemd maar hier is een opleiding tot leerkracht lager onderwijs niet op hogeschoolniveau. Dit willen we in de (verre) toekomst wel veranderen.

Het appartement is petit maar proper. We zitten vooral buiten op het terras want binnen is het te warm. De kotmadam is een vriendelijke vrouw van Surinaamse afkomst. Haar partner is een leuke (rasechte) Hollander die altijd voor ons klaar staat.

Het eten is nog een beetje zoeken. Voorlopig hou ik het bij slaatjes en broodje kaas :)

Ziezo, tot een volgende keer maar weer. Als het internet me niet in de steek laat!!!

Groetjes aan het thuisfrond
Stef xxx

1 opmerking:

Els Plezant zei

Anders moet je eens vragen aan die rasechte Hollander of hij Sandra van Bert niet kent?

Gr,
Els Plezant