maandag 8 februari 2010

Weekend

















Hallokes

Hier wat volgt mijn weekend verslag. Na een geslaagde tweede salsales trokken we richting ´Zanzibar´voor een terrasje. Caipirinha´s voor 1euro, me like! Gezellig café met goede muziek die werd verzorgd door een live dj. Een aanrader. Enkele cocktails later trokken we naar ´La Caff´. Ook hier heel veel stagiairs samen op een hoopje.
Na een swingende vrijdagavond, volgde een rustige zaterdag. Boekje lezen, wandelen, schuilen voor de regen... Een rustige overgang om zondag op tijd en stond uit de veren te zijn. Samen met de andere stagiairs van Artevelde trokken we met het busje van Marcel (de organisator) richting binnenland. Niet de jungle in, maar toch twee uurtjes rijden van Paramaribo. Onderweg zagen we een heel nieuw deel van Suriname. We zijn ook gestopt bij een plantage waar Marcel nog heeft gewerkt. Niet veel verder kwamen we aan bij het dorp aan de Klaaskreek. De inwoners ´de Marrons´(bosnegers) vierde die dag het nieuwe jaar volgens hun tijdrekening. Wij hebben ons eerst geïnstalleerd op het strand aan de Surinaamse Rivier met Piranha´s en aan de overkant groene en hoge begroeiing. Rond half 2 kregen de meeste wel een hongertje en begon het juist gepast ook te regenen. Ondertussen was ook het feest in het dorp aan de gang. Onmiddellijk sloop de verleidende geur van bbq onze neuzen binnen. Een lekkere lunch met kip en nasi kon er wel in.

De lokale openbare feestzaal was voor de gelegenheid omgetoverd tot een concertzaal. Op het programma stond een reggaegroepje van Paramaribo. Helemaal opgewarmd door de opzwepende muziek en de zon zijn we nog even gaan chillen op het strand. Zo konden we helemaal uitgerust terugkeren naar het dorpje waar een hele optocht aan de gang was. Kleurrijke kindere, dames en mannen liepen er rond het dorp terug naar de concertzaal. En sloten af met een levendig dansfeest!!!

Geen opmerkingen: