maandag 22 februari 2010





Helooowkes
Vorige Vrijdag onze eerste dag actieve stage in de Polanenschool. Een hele werkdag, dus dat wil zeggen om 7u55 beginnen. Om 13u klinkt een luid belteken om de dag af te ronden.

Tot aan de tweede pauze (11u) stonden we bij juf Jhinkoe en haar kroost in het tweede leerjaar. We hebben er dertig kinderen geanimeerd met een reken- en taalles. Om de lessen actiever en aantrekkelijker te maken, hadden we enkele leuke oefeningen in spelvorm uitgewerkt. Zoals memory, flitskaarten, een rekenslang en een rekenrooster. Onze missie is geslaagd. Dertig enthousiaste kinderen deden actief mee en ook de juf zag dat het goed was. Eerlijk gezegd, no easy jobken! Je merkt dat de kinderen het niet gewoon zijn om in groep te werken of om een educatief spel te spelen.

Voor het laatste lesblok trokken we naar het vijfde leerjaar. Opnieuw een klas van dertig jonge, dynamische leerlingen. Samen deden we een tekenles. De juf, mevrouw Rochelle Kalidjo had ons het thema 'huisvuilbrand' opgelegd. Om dit actueel onderwerp te introduceren, speelden Katrien en ik een kort toneeltje. Aan hun reactie te zien, vonden ze het grappig. Uiteindelijk was het de bedoeling dat ze in groep een aantrekkelijke affiche ontwierpen met een sprekende slogan tegen huisvuilbrand. De leuke creaties stelden ze zelf tentoon op het einde van de les.

Het was een plezier nog eens van jufke te spelen! Op naar de volgende keer.

Ciao xxx

1 opmerking:

Christel De Neve zei

Dag Stefanie,

Je lijkt het daar al goed gewoon te zijn...
Het is leuk om je belevenissen zo te lezen! Wat jullie meemaken is toch echt wel super. Ik zou wel in je plaats willen zijn en dat terwijl er drie lectoren van Artevelde ter plekke zijn, dat moet ik toch wel eens melden aan ons opleidingshoofd!
Leuk dat jullie vanaf nu ook echt kunnen lesgeven...
Ik kijk uit naar verder nieuws en wens je nog het allerbeste!
Christel